Verschillende soorten schilderijen en kunstwerken

 

Schilderen met olieverf is een klassieke techniek. Een Olieverfschilderij is niet transparant en kan na verloop van tijd een lichte gele tint krijgen. Als je een olieverfschilderij ontwikkelt, breng je zelden of nooit een dikke verflaag aan. Schilderijen van Acrylverf zijn vergelijkbaar met olieverfschilderijen omdat ook deze niet transparant zijn. Echter krijgen deze schilderijen nooit de gele tint die een olieverfschilderij na verloop van tijd wel krijgt. Ook is het makkelijker om te werken met een dikkere laag verf. Aquarel is een techniek gebaseerd op waterkleuren. Het is transparant waardoor u het papier door de verf heen kunt zien. Vaak wordt aquarel gecombineerd met schetsen van een potlood. Art print of grafische kunst wordt ontwikkeld door drukwerk op verschillende materialen wat artistieke expressie creëert. Grafische drukwerk bevat ook kunstwerken die digitaal zijn gemaakt. Gemengde technieken is een kunst die verschillende technieken combineert. 

 

Verscheidenheid, diepte en kleur
Factoren als verscheidenheid, diepte en kleur kunnen een schilderij maken of breken. Omdat ik graag olieverf gebruik, worden de schilderijen levendiger, rijker en beschikken ze over meerdere lagen, wat meer diepte oplevert. Omdat olieverf een langere droogtijd nodig heeft, heeft is er de mogelijkheid de kleuren te mengen om het werk levendiger te maken. Tevens kan het schilderij tussentijds worden aangepast of herzien.

Tijd
De langere droogtijd geeft ook de ruimte om te experimenteren met kleuren en structuren. Door diverse technieken te gebruiken krijgt elk schilderij een karakteristieke en persoonlijke twist. 

Consistentie
Een voordeel van olieverf is dat de kleur niet verandert tijdens het drogen, daardoor een beter zicht op het eindresultaat.

Een uitgebreide selectie van afwerkingen
Olieverf is enorm divers en biedt de mogelijkheid om het schilderij te voorzien van verschillende afwerkingen zoals: transparant, glans, mat en alles daar tussenin. 

De verscheidenheid van olieverf
Olieverf kan op verschillende manieren aangebracht worden. Doordat de structuur van de verf dikker is dan andere verfsoorten, kan met olieverf veelzijdiger worden geschilderd. De kunstenaar kan dikke, grove lagen aanbrengen of juist heel dun en precies te werk gaan; precies wat nodig is voor het schilderij.