Portretten in opdracht 

EEN UNIEK EN EXCLUSIEF PORTRET LATEN SCHILDEREN

 

Een exclusief portretschilderij in olieverf van je kind, geliefde, gezin, ouders, huisdier, collega of jezelf?

Als dierbare herinnering, als exclusief cadeau bij een jubileum, afscheid, een zilveren of gouden bruiloft, pensionering of gewoon zomaar. Er zijn vele aanleidingen om een bijzonder en boeiend portretschilderij te laten maken. Ook een postuum portret behoort tot de mogelijkheden.

 

Het in opdracht schilderen van een portret is een boeiend proces waarvoor een intensieve samenwerking nodig is.

Indien je overweegt om jezelf of iemand anders te laten portretteren, dan nodig ik je eerst uit om in mijn atelier kennis te komen maken en te bespreken we je wensen betreffende formaat, compositie en kleurstelling. Je portretschilderij wordt in olieverf op doek geschilderd.

 

Ik werk aan de hand van foto’s, zo kan ik de bewegingen, karaktertrekken en uitdrukking van de persoon goed in me opnemen en vastleggen in het portretschilderij. Langdurig poseren is niet nodig en gaat vaak ten koste van een directe gezichtsuitdrukking en emotie. Vervolgens kiezen we samen een uitgangsfoto en ga ik aan de slag. Bij een verrassing of postuum portret, zal het portret worden gemaakt met beschikbare foto’s.

Prijstelling en doorlooptijd

Voor een portretschilderij heb ik een aantal weken nodig. De prijsstelling hangt af van het formaat en specifieke wensen, en gaat in overleg.