Tekencursus  - volwassenen

Wil jij graag een tekencursus in Tholen volgen? Bij Atelier Tholen ben je van harte welkom voor diverse workshops en cursussen voor jong en oud. Of je nu al jaren niet getekend hebt, of graag jouw tekenkunsten wilt verbeteren, ik neem jou graag mee op een creatieve ontdekkingstocht. Door middel van verschillende thema’s wordt jouw creativiteit geprikkeld waar je met de tekencursus in Tholen direct mee aan de slag gaat. Zo leer je bijvoorbeeld om een realistisch portret te tekenen, maar ook botanische planten en bloemen komen aan bod wanneer je een cursus of workshop bij mij volgt. Een creatieve hobby waarin je persoonlijke ideeën kwijt kunt. 

Wanneer je graag beter wilt leren kijken en tekenen, ben je bij Atelier Tholen aan het juiste adres. Leer de beginselen van tekenen met mijn tekencursus van 5 lessen. Je leert met verschillend materiaal te werken zoals (kleur)potlood, houtskool en softpastelkrijt. Tijdens de cursus leer je tekenen vanuit verschillende perspectieven, hoe je schaduw aanbrengt en de juiste verhoudingen op papier krijgt. Deze cursus is een goede basis wanneer je je wilt verdiepen in tekenen, of door wilt stromen naar een vervolgcursus schilderen.

 

inhoud Tekencursus

Beheersing van de basistechnieken is onontbeerlijk, wil je niet op een gegeven moment vastlopen in je ontwikkeling als tekenaar of kunstschilder. De Basiscursus Tekenen voor volwassenen biedt dan ook een gedegen basis voor de ontwikkeling van je tekentalent. Ben je een autodidact die graag tekent start dan met de Basiscursus Tekenen. We beginnen met het leren hanteren van de tekenmaterialen via allerlei oefeningen, van hard naar zacht, van licht naar donker, kleur mengen en schaduw-en dieptewerking. 

We werken met grafietpotlood, kleurpotlood, houtskool en softpastelkrijt. Stillevens, bloemen, abstract, mens- en dierfiguren en portretten komen aan bod. Naarmate de cursus vordert, zal de aandacht steeds meer verplaatsen naar de juiste verhoudingen voor een goede vormgeving en de compositie van de tekening. Ook wordt er aandacht besteed aan een meer artistieke benadering van het tekenen.

Geef jezelf Tekenles cadeau

 

Inschrijven kan via onderstaande button

De uiterste termijn om je in te schrijven is 1 week voor het begin van een tekencursus.

Geef in je mail aan:

 • Je keuze begindatum
 • Je naam.
 • Adres
 • E-mail adres ( voor de factuur ).
 • Telefoonnummer
 • Graag ook wat informatie over hoe lang je al tekent, of dat je nog een beginner bent.

Na inschrijving ontvang je online een bevestiging van je aanmelding en de factuur.

Wil je je nog niet inschrijven en heb je eerst nog vragen, mail of bel Djula  06 29041782      Ook als je bijvoorbeeld privéles zoekt.

 • 2,5 uur iedere woensdagmiddag
 • € 150,- per persoon ( 5 lessen )
 • Inclusief materialen en koffie / thee
 • Deelname op basis van individuele inschrijving.
 • Doelgroep volwassenen

Ben je nieuwsgierig of een tekenencursus iets voor jou is?

Kom dan gerust eens een lesje proefdraaien. Meld je aan voor een vrijblijvende kennismaking ! 

Kosten voor de proefles zijn € 20,-